diumenge, 2 de novembre del 2014

Ascensió al Carlit (2921 m.)

El 27 i 28 de setembre del 2014 ens vam reunir tota una colla al refugi de les Bulloses per anar a voltar als estanys del Carlit i, que es veiés amb cor, fer cim. Érem un grup molt heterogeni, amb una franja d'edat que anava dels 6 fins als 72 anys. Després d'algunes baixes per diferents afeccions de salut -la Sònia ja era una baixa molt plorada en el clan dels Fabreguencs per culpa de mal d'esquena i cervicals-, la secció masculina de la Fàbrega, en Bernie i la Nuri decidirem intentar arribar dalt de tot amb el permís de la pluja que sabiem que volia aparèixer. Caminàvem, menjàvem, ens cansàvem, pujàvem, grimpàvem i, quan ens vam adonar ja érem al cim. Exultants i, sobretot jo, orgullós dels txatxigüeis, que van desmostrar una gran capacitat d'esforç i de patiment i, per primera vegada, gaudien de la satisfacció de fer un gran cim. La baixada va costar més, tot i que vam gaudir d'un paisatge completament diferent, embolcallat de núvols, amb txirimiri inicial i xàfec final que va posar a provar la capacitat de resistència de tots, però sobretot la d'en Marc, que començava a defallir a estones. Finalment vam arribar al cotxe xops, després de 17 km i 7h de marxa, vam endrapar quelcom i, carretera avall cap a la Selva. Queda pendent repetir-la amb tots els que no pogueren pujar i compartiren sopar al refugi i, com no, amb la Sònia.

dilluns, 7 de juliol del 2014

Pica d'Estats (3140 m)

La Pica ha estat un dels cims que més ens ha costat pujar, i no pas per la dificultat de l'ascensió. Vàrem arribar divendres al pla de la Farga, on vam descobrir que la fusta de bedoll fa poc caliu i que costarà que les xuies quedin cruixents. Plantem la tenda a tocar la fragoneta i fins demà. Dissabte pugem una estona més en cotxe i, al pàrquing de la Molinassa, comencem a caminar. Arribem a l'espectacular circ de Baborte després d'una forta pujada i, ens conjurem per tornar a aquest lloc i pernoctar en l'acollidor refugi del cinquentenari -el primer refugi metàl-lic que trobo que no és una nevera-. Llac rere llac arribem a la Coma de Sotllo, on tenim previst dormir; quan trobem un lloc sota el pic dels Estanys, ens adonem que tot just són les 15h. 10 minuts de parlar amb en Pep -en Pere ja havia començat la migdiada- i decidim renunciar al cim del pic de Sotllo, baixar a l'estany de Sotllo, deixar-hi les motxil.les i, enfilar ràpid a fer el cim de la Pica. Així també evitem la renúncia a pujar demà al matí per culpa de les pluges que donen al migdia. 16'30h ens posem en marxa; grampons i enfilem la pujada fins al port de Sotllo per una llengua de neu que trinxa els bessons. Arribats al Port comencem a seguir la carena, però perdem el camí i les fites i quedem atrapats a la roca. Cerquem un lloc per baixar fins a la cometa d'Estats; jo per una banda i en Pere i en Pep per una altra: mal tràngol per culpa de la neu tova, la pedra solta i el fort pendent. Hem perdut una hora. 19'30h i jo em nego a no fer cim. Fem via cap a dalt per la via del coll de Riufred. 20'30h i fem cim esgotats. Baixem sota un capvespre esplendorós. Arribem a l'Estany d'Estats que ja és fosc i hem de seguir el corriol amb els frontals i el gps. 23h i arribem a les motxil.les; cerquem un lloc més o menys planer, endrapem una bossa de galetes sense esma i ens deixem caure dins la tenda sense esma per res més. Diumenge ens llevem a 8h amb una vista reconfortant de l'estany de Sotllo. Esmorzem amb ganes i comencem la baixada per la vall del barranc de Sotllo, gaudint d'una baixada plàcida, amenitzada per un paisatge dominat per l'aigua: cascades, gorgs, aiguamolls, aigües-tortes,... Arribem al cotxe a migdia i fem via fins arribar a un bon entrecot i, amb l'estómac ple, a casa.

dimarts, 27 de maig del 2014

Gorg Estelat

Sortida familiar de descoberta del massís del Madrès. La intenció era instal.lar campament al gorg Estelat i, des d'allí, anar a fer carena fins a arribar al cim del Madrès. Deixem la fragoneta al coll de Portòs (1700 m), resseguim el canal de Jújols i entrem a una vall magnífica, amb isards que corren elegants. Salts d'aigua, aiguamolls, torberes, gorgs,... un entorn idíl·lic, embellit per la flora d'alta muntanya. La neu encara abundant i algunes mancances de material ens fan desistir de fer cim, però ens abandonem al plaer de gaudir al costat del gorg. Queda pendent el cim, i amb moltes ganes de repetir, amb la intenció de fer bany.

dijous, 17 d’abril del 2014

Duilhac sous Peyrepertuse

La mussola havia d'endur-se un bon record de la que, degut al seu embaràs, serà la seva darrera sortida amb nosaltres durant un temps. I tot es va aliar: bon temps, paisatge espectacular, bona companyia, rialles,... Tant les gorges de la Verdouble com el castell de Peyrepertuse són dos indrets impressionants sempre que els puguis gaudir fora de la temporada estiuenca